Website met energie

Energie​coöperatie Bodegraven-Reeuwijk

De vraag van Energie​coöperatie Bodegraven-Reeuwijk

Energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk kwam bij ons met de vraag voor een ledenwervingscampagne. Wat hield een lidmaatschap in? Tsja… Daar kon eigenlijk ook wel wat duidelijkheid in worden geschapen! Dus we begonnen bij het begin.

Ons verhaal

Plan

Leden van de Energiecoöperatie kunnen energie afnemen, obligaties kopen, hun dak ter beschikking stellen, meepraten over nieuwe projecten, geld besparen via een ingewikkelde belastingconstructie… en ze mochten ook een gedeelte doen, of helemaal niks. Het duizelde ons – en de potentiële leden ook. Tijd om orde in de chaos te brengen met een heldere website en pakkende campagne.

Creatie

We ontworpen de campagne ‘Start mijn zoncarrière’. Leden konden voortaan kiezen tussen vier duidelijke lidmaatschappen die elk een stap in hun ‘zoncarrière’ vertegenwoordigden. Deed je een beetje, dan was je nog stagiair. Deed je veel, dan klom je op tot senior. We ontworpen een nieuwe website die alle informatie duidelijk én aantrekkelijk op een rijtje zette. Daarnaast startten we een campagne met advertorials in de lokale krant. In korte interviews vertelden leden zelf waarom zij zo enthousiast lid waren van de Energiecoöperatie.

Resultaat

De aanmeldingen kwamen op gang. De Energiecoöperatie was zeer tevreden. Inmiddels zijn de energieregels weer veranderd, maar de samenwerking zetten we door!

Meer weten over deze case? Durf te vragen!