Redesign en bouw website

Evertshuis

De vraag van Evertshuis

Het Evertshuis in Bodegraven is veel meer dan een theater, het is een bruisend dorpshuis waar kunst en cultuur samenkomen. Daar hoort een moderne, aantrekkelijke website bij. De oude website miste functionaliteiten die de gebruiker makkelijk door het programma leidt en was niet meer in lijn met de nieuwe huisstijl. Die nieuwe (ook door ons ontwikkelde) huisstijl was al te zien in de programmakant, advertenties en socialmediavisuals. Tijd om de website beet te pakken!

Ons verhaal

Plan

De klant geeft ons een aantal richtlijnen voor het ontwerp van de website. We maken de website moderner, maar wel op zo’n manier dat de uitstraling herkenbaar blijft. Gebruiksvriendelijkheid is een prioriteit, zowel aan de achterkant als de voorkant. Natuurlijk moeten bezoekers makkelijk hun favoriete voorstellingen kunnen vinden. Maar ook het Evertshuis zelf moet goed met de website kunnen werken, want het maakt jaarlijks tientallen pagina’s aan voor lokale evenementen.

Daarnaast heeft het theater weinig budget, dus we moeten creatief zijn. Het Evertshuis levert voldoende voorbeelden aan van bestaande websites die zij mooi vinden en niet mooi vinden. Zo weten wij precies wat de wensen zijn en gaan we goed voorbereid aan de slag!

Creatie

Het maken van een nieuwe website is niet niks, dus we lopen het proces stap voor stap door. Om te beginnen maken we het eerste design en een wireframe (schets met blokken, kleurloos) om een mogelijke indeling te laten zien. Dit is nog geen ontwerp, maar echt een eerste schets. Deze concepten nemen we door met de klant, waarna we de feedback intern bespreken en een opzet maken voor een ontwerp in de huisstijl van het Evertshuis. Pas als wij écht tevreden zijn over het ontwerp, voor zowel mobiel als desktop, ontvangt het theater het. Hebben ze vragen? Wij leggen graag uit waarom we bepaalde keuzes hebben gemaakt. Achter alle keuzes zit namelijk een gedachte. Uiteindelijk komen we samen tot een definitief ontwerp, fantastisch!

Het ontwerp is akkoord, wat nu? Bouwen natuurlijk! Onze webbouwer zorgt dat de basis staat en dat het Evertshuis de website kan bekijken door middel van een testlink.

Samen met het Evertshuis organiseren we een testdag met een panel van twaalf mensen. Om het testen goed te laten verlopen hebben we van tevoren een document opgesteld met vragen. Zo ontdekken we wat de algemene indruk is en hoe de indeling van de website bevalt. Ook krijgt het testpanel een aantal opdrachten die ze op de website moeten uitvoeren. Op deze manier kunnen we zien waar de gebruiker tegenaan loopt: wat valt hun op, kunnen ze het makkelijk vinden? Allemaal vragen waar wij heel veel aan hebben om de website nog gebruiksvriendelijker te maken.

Na het testpanel zijn er, samen met het Evertshuis, beslissingen genomen over wat we veranderen en wat we laten zoals het is. We voeren de aanpassingen door en het Evertshuis start met het vullen van de website. Immers: the show must go on bij zo’n bruisend dorpshuis als het Evertshuis!

Resultaat

Op donderdag 2 mei 2024 was het zover, de website ging live! En het resultaat? Een prachtige website in de huisstijl van het Evertshuis en die zeer gebruiksvriendelijk is! De elementen zijn herkenbaar en de website is voor mobiel gebruik en gebruik op desktop zeer geschikt. De website heeft bovendien een mooie, goed werkende filter op de programmapagina en een gebruiksvriendelijk dashboard (aan de achterkant), zodat aanpassingen makkelijk doorgevoerd kunnen worden. Met één klik komt er ‘uitverkocht’ te staan en is het mogelijk om een einddatum te geven aan een voorstelling, zodat deze automatisch offline gaat zodra deze voorbij is.

Onze contactpersoon van het Evertshuis kijkt, net als wij, tevreden terug op deze samenwerking. Zo vertelt Jackie: “Dank voor jullie inzet, deskundigheid en toewijding bij het maken van onze nieuwe website.” Hier zijn we trots op en dat vieren we graag met taart!