Middelenmix met communicatiestrategie

Pool West

Vraag van de klant Pool West

Toen wij begonnen voor Pool West bestond de organisatie pas net. Terwijl het lerarentekort de pan uit rees, hoopte Pool West naam te maken als uitzender van invalleerkrachten zonder winstoogmerk. Ze moesten zichzelf op de kaart zetten en de strijd aan gaan met de kapitaalkrachtige commerciële uitzendbureaus. Wij wilden die uitdaging aan.

Ons verhaal

Plan

Een opvallende, toegankelijke stijl, dat was het doel voor Pool West. En goed nadenken waar we potentiële invalleerkrachten konden vinden in een overspannen arbeidsmarkt. We zetten de plussen van Pool West op een rijtje en lieten met testimonials zien wie er bij de organisatie invallers waren en waarom zij dat deden.

Creatie

We bouwden de volledige externe communicatie van Pool West van de grond af op. We ontworpen een website, logo en huisstijl die paste bij de missie van de organisatie. Daarna zetten we meerdere multimediale wervingscampagnes op met buitenreclame, advertorials in lokale kranten en sociale media. Dankzij ons brede team van ontwerpers, tekstschrijvers en marketeers kunnen wij een krachtige mix van media produceren. Een potentiële invaller komt thuis, onderweg en online onze campagne tegen.

Resultaat

En dat heeft effect. Elke campagne levert weer nieuwe invallers en websitebezoekers op. Dat we daarmee een maatschappelijk doel steunen, geeft ons extra energie. Daarom werken we nog steeds met man en macht aan het succes van Pool West.

Meer weten over deze case? Durf te vragen!